MANİSA / AKHİSAR - Şehit Binbaşı Serdar Kandemir Ortaokulu

Okulumuzun tarihçesi...

1965-1966 yıllarında Akhisar ilçesinde İl Daimi Encümenince bir okula ihtiyaç olduğu tespit edilmiş ve yapımına karar alınmıştır. Okul yapımı için okul arsasının bağışlanması şart olarak öne sürülmüş, durum İlköğretim Müdürlüğüne bildirilmiştir. Bunun üzerine yeni yerleşim alanı olan Efendi Mahallesinin okula ihtiyacı olduğunu ve bunun için gerekli arsanın temin edileceğini İlköğretim Müdürlüğüne bildiren Mahalle Muhtarı Nazmi TARYAN hemen Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin kurulmasını sağlamış, Dernek Yönetim Kurulunu da iş adamlarından Ali ADIGÜZEL, Şahin ŞAHAN, Durmuş ŞAHANOĞLU, Hasan KURT, Hilmi ÇÖYENLİ, Niyazi TARYAN'dan oluşturarak hemen çalışmalara geçilmiş ve bugün okulun üzerinde bulunan arsa satın alınarak Milli Eğitime bağışlanmıştır. 1966 yılında temeli atılan okulumuzun binası 1967 yılının şubat ayında öğretime hazır 4 öğretmen 138 öğrenci ile fiilen eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu öğretim yılında okulumuz 1. 2. 3. sınıflarla eğitim ve öğretime devam etmiştir. Okulumuza ilk atanan öğretmenlerden Cahit TUNCER Okul Müdürlüğüne vekalet etmiştir. Okulun ilk kadrolu müdürlüğüne Hayati MADENTEPE 1967 yılında atanmıştır. Okulumuzun adı mahalle halkının isteği üzerine Zübeyde Hanım İlkokulu olarak tescil edilmiştir. Mahalle yerleşim alanına müsait olduğundan sürekli büyümüş ve mevcut okul ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Bu nedenle 1994 yılında okul bahçesinde 4 katlı, 13 derslikli ek bina yapılmıştır. Ülkemizde zorunlu öğrenim süresi 8 yıla çıkarıldığından okulumuz 1997-1998 öğretim yılında 8 yıllık ortaokuluna dönüştürülmüş ve okulumuzun adı Zübeyde Hanım Ortaokulu olmuştur.

Okulumuzun ismi 2015 yılında Şehit Binbaşı Serdar Kandemir Ortaokulu olarak değişmiştir.

2019-20 eğitim öğretim yılında okuldaki öğretmen kadromuz 30´a Öğrenci sayımız ise 480'e ulaşmıştır.

2019 -2020 Eğitim öğretim yılının 2. döneminden itibaren okulumuz binası geçici bir süreliğine Zübeyde Hanım İlkokulu ile ortak kullanılmaktadır. Okulumuz sabahçı devre olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 28.12.2012 - Güncelleme: 27.03.2020 18:39 - Görüntülenme: 8217